Home riknews.com.cy (Κύπρος) Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού

Τουλάχιστον 5 βομβαρδισμούς σε προάστιο της Βηρυτού, διενήργησε τις τελευταίες ώρες ο ισραηλινός στρατός.


Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, 4 από τις επιθέσεις ήταν σφοδρότατες και διενεργήθηκαν λίγη ώρα αφότου το Ισραήλ κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία θεωρεί ως προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Μεταδόθηκε, ακόμη, ότι των επιθέσεων προηγήθηκε η παρουσία ισραηλινών drones αναγνώρισης, τα οποία πέταξαν σε χαμηλό ύψος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκκωφαντικές εκρήξεις και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

Από πλευράς της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως – τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή – απώθησε απόπειρα διείσδυσης του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο.

Ανέφερε πως ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν να εισέλθουν στο συνοριακό χωριό Μπλίντα στο νότιο Λίβανο, με τους μαχητές της σιιτικής-ισλαμιστικής οργάνωσης να τους εξαναγκάζουν σε υποχώρηση, με την χρήση πυρών πυροβολικού.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός σημείωσε πως η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 130 πυραύλους εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα ή ζημιές.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2024 – 05:39

https://news.rik.cy/article/2024/10/6/bombardismoi-tou-israel-se-proastio-tes-berutou/

Διαβάστε περισσότερα