Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ζελένσκι: Θα αντεπιτεθούμε εάν η Ρωσία πλήξει το εθνικό δίκτυο ενέργειας

Ζελένσκι: Θα αντεπιτεθούμε εάν η Ρωσία πλήξει το εθνικό δίκτυο ενέργειας

Ζελένσκι: Θα αντεπιτεθούμε εάν η Ρωσία πλήξει το εθνικό δίκτυο ενέργειας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του θα αντεπιτεθεί στη Ρωσία τον χειμώνα εάν η Μόσχα διεξάγει αεροπορική εκστρατεία με στόχο να παραλύσει το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.


Σε ανάρτηση του στην εφαρμογή Τέλεγκραμ, ο Βολοντιμίρ Ζελένκσι, ανέφερε ότι φέτος η χώρα του θα απαντήσει στις ρωσικές επιθέσεις, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες της Μόσχας δείχνουν ότι κατανοεί πως η Ουκρανία είναι καλύτερα εξοπλισμένη τώρα για να απαντήσει στα ρωσικά πλήγματα.

Η Ρωσία, η οποία αποκαλεί τις ενεργειακές υποδομές νόμιμο στόχο, πραγματοποίησε συστηματικά τον περασμένο χειμώνα επιδρομές μεγάλου βεληνεκούς χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, αλλά το Κίεβο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η Ουκρανία, αν και δεν διαθέτει ακόμη παρόμοια οπλικά συστήματα, έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες κρούσης, παράγοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αποκτώντας δυτικά όπλα προηγμένης τεχνολογίας.

ΝΠ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/25/zelenski-tha-antepitethoume-ean-e-rosia-plexei-to-ethniko-diktuo-energeias/

Διαβάστε περισσότερα