Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ζελένσκι: Δίκαιη απάντηση του Κιέβου, η ουκρανική διείσδυση επί ρωσικού εδάφους

Ζελένσκι: Δίκαιη απάντηση του Κιέβου, η ουκρανική διείσδυση επί ρωσικού εδάφους

Ζελένσκι: Δίκαιη απάντηση του Κιέβου, η ουκρανική διείσδυση επί ρωσικού εδάφους

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία έχει εξαπολύσει από την αρχή του καλοκαιριού σχεδόν 2000 διασυνοριακούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ προς την ουκρανική επαρχία Σούμι. Υπογράμμισε πως αυτό το γεγονός, “αξίζει μιας δίκαιης απάντησης”, από ουκρανικής πλευράς.


Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι κάνει λόγο για εκατοντάδες επιθέσεις με πυροβολικό, όλμους, πυραύλους και drone, από τη Ρωσία, που θα πρέπει να λάβουν απάντηση.

Εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε για πρώτη φορά δημόσια, ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Τόνισε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μέρος της κίνησης του Κιέβου, που έχει ως στόχο να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022.

Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν για 6η συνεχή μέρα να απωθήσουν ουκρανικά στρατεύματα που εισέβαλαν στο Κουρσκ, στη μεγαλύτερη – μέχρι στιγμής – επιχείρηση του Κιέβου επί ρωσικού εδάφους, από την έναρξη του πολέμου.

Ο ρωσικός στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν σε βάθος στην περιφέρεια Κουρσκ, ανακοινώνοντας πως ανέκοψε την προώθησή τους σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αυγούστου 2024 – 05:42

https://news.rik.cy/article/2024/8/12/zelenski-dikaie-apantese-tou-kiebou-e-oukranike-dieisduse-epi-rosikou-edaphous/

Διαβάστε περισσότερα