Home riknews.com.cy (Κύπρος) Yπουργός Εξωτερικών: Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θέλει να λυθεί το Κυπριακό πριν...

Yπουργός Εξωτερικών: Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θέλει να λυθεί το Κυπριακό πριν από το τέλος της θητείας του

Yπουργός Εξωτερικών: Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θέλει να λυθεί το Κυπριακό πριν από το τέλος της θητείας του


13 Αυγούστου 2023 – 08:37

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αυγούστου 2023 – 08:39

Πρόθεση να επιλυθεί το Kυπριακό πριν το τέλος της θητείας του, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα στη Νέα Υόρκη, ο κύριος Κόμπος είπε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι πεπεισμένος για τις προθέσεις της πλευράς μας και αναμένει να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της Τουρκίας. Εξέφρασε τη διάθεσή του, πρόσθεσε, για επανεμπλοκή στο κυπριακό με τον διορισμό απεσταλμένου.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει ο γενικός γραμματέας την πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία, είπε ότι δεν την βλέπει ανταγωνιστικά και αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, εκφράζει έντονη ανησυχία για την σε βιομηχανική κλίμακα παράνομη ανάπτυξη σε κατεχόμενες περιοχές και επισημαίνει ότι είναι υπό επεξεργασία ένα πλήρες πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση αυτών των κινήσεων στο βαθμό που είναι εφικτό.

Η κυβέρνηση, είπε, έχει πλήρη εικόνα για το τι ισχύει και τι όχι και σε ποιο βαθμό σε σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για πωλήσεις ξενοδοχείων στην Αμμόχωστο και για κρατήσεις.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αυγούστου 2023 – 08:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/13/ypourgos-exoterikon-o-gg-tou-oee-thelei-na-luthei-to-kupriako-prin-apo-to-telos-tes-theteias-tou/

Διαβάστε περισσότερα