Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργός Παιδείας: Να καταγγέλλονται θεματοθέτες που είναι εκτός της νομοθεσίας

Υπουργός Παιδείας: Να καταγγέλλονται θεματοθέτες που είναι εκτός της νομοθεσίας

Υπουργός Παιδείας: Να καταγγέλλονται θεματοθέτες που είναι εκτός της νομοθεσίας

Η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε πως δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις καθολικές αντιδράσεις για τη δυσκολία του γραπτού των μαθηματικών για τις παγκύπριες εξετάσεις.


Επισήμανε πως εάν το γραπτό ήταν δύσκολο για όλους, τότε δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, επειδή μέσα από την στατιστική επεξεργασία, φαίνεται και ο βαθμός δυσκολίας της κάθε ερώτησης και του κάθε υποερωτήματος ξεχωριστά.

Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε επίσης ότι τώρα, πρέπει να αφεθούν τα παιδιά απερίσπαστα να ολοκληρώσουν την εξεταστική περίοδο και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες εκπλήξεις, ώστε τα παιδιά πραγματικά να αποδώσουν παρόλο που είχαν αυτή την άσχημη εμπειρία.

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι θεματοθέτες διατηρούν φροντιστήρια και όχι μόνο, κάλεσε όσους έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν για να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το Υπουργείο θα λάβει μέτρα και θα προτείνει αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τους θεματοθέτες.

Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους, θεματοθέτες που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους προς όφελος των παιδιών, να έχουν κυρώσεις. “Μία καλή λύση είναι να μην συμμετέχουν ξανά στην επόμενη θεματοθέτηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Σημείωσε επίσης ότι το ζήτημα των θεματοθετών προκύπτει από τη νομοθεσία των Παγκύπριων Εξετάσεων και διαβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό θα απασχολήσει το υπουργείο Παιδείας, μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουνίου 2024 – 13:40

https://news.rik.cy/article/2024/6/18/upourgos-paideias-na-kataggellontai-thematothetes-pou-einai-ektos-tes-nomothesias/

Διαβάστε περισσότερα