Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργός Οικονομικών: Οριζόντια και στοχευμένα είναι τα μέτρα για την ακρίβεια (Βίντεο)

Υπουργός Οικονομικών: Οριζόντια και στοχευμένα είναι τα μέτρα για την ακρίβεια (Βίντεο)

Υπουργός Οικονομικών: Οριζόντια και στοχευμένα είναι τα μέτρα για την ακρίβεια (Βίντεο)

Μείγμα οριζόντιων και στοχευμένων είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι δογματική.


Ο κύριος Κεραυνός είπε ότι ορισμένα από τα μέτρα εμπεριέχουν σημαντικό βαθμό στόχευσης όπως η επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας, για την οποία η επιχορήγηση είναι κλιμακωτή, αναλόγως της κατανάλωσης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να επιχορηγούνται οι μεγάλες κατοικίες με πισίνες και τεράστια κατανάλωση, εν αντιθέσει με τις ευάλωτες ομάδες, για τις οποίες η επιχορήγηση είναι στο 100%.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Υπουργός Οικονομικών υπέδειξε ότι τα πλεονάσματα δημιουργούνται ως ασφαλιστική δικλείδα σε περιπτώσεις κρίσεων αλλά και για μια κοινωνική πολιτική σε βάθος και σε έκταση, ώστε να αντιμετωπίζονται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι ανάγκες των πολιτών, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Σταυρούλα Στεργίδου

ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/20/upourgos-oikonomikon-orizontia-kai-stokheumena-einai-ta-metra-gia-ten-akribeia-binteo-1568042/

Διαβάστε περισσότερα