Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργός Οικονομικών: Εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες σωστού ελέγχου στα σημεία εισόδου

Υπουργός Οικονομικών: Εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες σωστού ελέγχου στα σημεία εισόδου

Υπουργός Οικονομικών: Εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες σωστού ελέγχου στα σημεία εισόδου

Ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, διαβεβαιώνει ότι θα ενισχυθεί και θα βελτιωθεί το έργο του Τμήματος Τελωνείων, σημειώνοντας πως το Υπουργείο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει όλες τις διαδικασίες για το σωστό έλεγχο στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη Δημοκρατία.


Αφορμή για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, αποτέλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με ισχυρισμούς για ύπαρξη “μαύρης τρύπας” στα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας, από όπου γίνεται παράνομη διακίνηση χρήματος.

Ο κύριος Κεραυνός διαβεβαιώνει ότι δόθηκαν οδηγίες να εξετασθούν και να προωθηθούν διαδικασίες, για υιοθέτηση από το Τμήμα Τελωνείων του συστήματος βάρδιας σε σημεία ελέγχου και συχνότερη εναλλαγή του προσωπικού.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, κατήγγειλε την απουσία ελέγχου σε σημείο εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας, με ορατό το ενδεχόμενο διακίνησης “μαύρου χρήματος”, από άτομα με οικονομική επιφάνεια τα οποία ταξιδεύουν με ιδιωτικές πτήσεις.

Οι καταγγελίες αφορούσαν το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/9/6/upourgos-oikonomikon-epharmozontai-oles-oi-diadikasies-sostou-elegkhou-sta-semeia-eisodou/

Διαβάστε περισσότερα