Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργός Γεωργίας: Εδώ και χρόνια λειτουργεί παράνομα χώρος δεξιώσεων στην περιοχή Natura...

Υπουργός Γεωργίας: Εδώ και χρόνια λειτουργεί παράνομα χώρος δεξιώσεων στην περιοχή Natura στο Κάβο Γκρέκο

Υπουργός Γεωργίας: Εδώ και χρόνια λειτουργεί παράνομα χώρος δεξιώσεων στην περιοχή Natura στο Κάβο Γκρέκο

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων


Πολύ κοντά στο σημείο, στο Κάβο Γκρέκο, όπου ξεκίνησε η ανέγερση ναού από την Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, λειτουργεί εδώ και χρόνια, χωρίς άδεια, μεγάλος χώρος δεξιώσεων.

Αυτό επιβεβαίωσε η υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, σε παρέμβαση της σε σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Η κυρία Παναγιώτου πρόσθεσε ότι, κατά την περίοδο που ήταν Επίτροπος Περιβάλλοντος, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για το θέμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

“Γίνονται εκ νέου”, είπε, “ενέργειες για άρση της παρανομίας”.

Για το ναό στο Κάβο Γκρέκο, η υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι στις 27 Μαρτίου είχε σταλεί επιστολή για κατεδάφιση εντός 15 ημερών, εναντίον της οποίας κατατέθηκε, στις τρεις Απριλίου, ιεραρχική προσφυγή, από την Μητρόπολη.

Οι κρατικές υπηρεσίες και ο Δήμος Αγίας Νάπας αναμένουν, τώρα, την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών στην ιεραρχική προσφυγή, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Νίκος Σχίζας

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2024 – 14:51

https://news.rik.cy/article/2024/4/10/upourgos-georgias-edo-kai-khronia-leitourgei-paranoma-khoros-dexioseon-sten-periokhe-natura-sto-kabo-gkreko/

Διαβάστε περισσότερα