Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργός Εσωτερικών: Θα σταματήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς προσωρινής...

Υπουργός Εσωτερικών: Θα σταματήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς προσωρινής προστασίας

Υπουργός Εσωτερικών: Θα σταματήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς προσωρινής προστασίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις ατόμων συριακής καταγωγής, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.


Μιλώντας στο Προεδρικό μετά το πέρας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και λαμβάνονται ενέργειες, με στόχο την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων.

Ο κύριος Ιωάννου πρόσθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σημείωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα σταματήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς προσωρινής προστασίας και θα γίνουν ενέργειες για τον επαναπατρισμό τους, είτε με εθελούσια επιστροφή είτε μέσω υποχρεωτικής απέλασης.

Από πλευράς του, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, έγινε αξιολόγηση όλων των δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των οποίων και η επιθετική ενέργεια του Ιράν προς το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να επαναξιολογηθούν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΚ

https://news.rik.cy/article/2024/4/14/upourgos-esoterikon-tha-stamatesoun-ta-dikaiomata-pou-aporreoun-apo-to-kathestos-prosorines-prostasias/

Διαβάστε περισσότερα