Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργός Εργασίας: Δεν καταργείται το πέναλτι του 12% για όσους αφυπηρετούν πρόωρα

Υπουργός Εργασίας: Δεν καταργείται το πέναλτι του 12% για όσους αφυπηρετούν πρόωρα

Υπουργός Εργασίας: Δεν καταργείται το πέναλτι του 12% για όσους αφυπηρετούν πρόωρα

Δεν καταργείται το πέναλτι του 12%, της αναλογιστικής μείωσης των συντάξεων, για όσους επιλέξουν να αφυπηρετήσουν πρόωρα στο 63ο έτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.


Ο Γιάννης Παναγιώτου διευκρίνισε ότι η διαφοροποίηση θα γίνει ανάλογα με τις εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι συμπλήρωσαν πολλά χρόνια εργασίας.

Ο τρόπος αλλαγής θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, σε συνάντηση με τους Κοινωνικούς Εταίρους και το Συμβουλίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο κύριος Παναγιώτου πρόσθεσε ότι το όριο αφυπηρέτησης παραμένει το 65ο έτος, ότι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων και πως δεν θα επηρεαστεί η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναλογιστική μελέτη και στο θέμα των συντάξεων χηρείας, για άνδρες που έχασαν τις συζύγους τους.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εργασίας, Άντρος Καυκαλιάς, ανέφερε ότι πρέπει να διορθωθεί η στρέβλωση του 12% και η βουλεύτρια του Δησύ, Φωτεινή Τσιρίδου, πως δεν πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές, χωρίς να επηρεαστούν οι συντάξεις.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούτας, σημείωσε ότι πρέπει να αρθεί η αδικία για τους άνδρες οι οποίοι έχασαν τις συζύγους τους πριν το 2018.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Παναγιώτης Καπαρής

ΑΚΩ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2023 – 14:51

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/24/upourgos-ergasias-den-katargeitai-to-penalti-tou-12-gia-osous-aphuperetoun-proora-1623112/

Διαβάστε περισσότερα