Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργός Ενέργειας: Ξεπεράστηκε η δυσκολία για το «Αφροδίτη»

Υπουργός Ενέργειας: Ξεπεράστηκε η δυσκολία για το «Αφροδίτη»

Υπουργός Ενέργειας: Ξεπεράστηκε η δυσκολία για το «Αφροδίτη»

Έχει ξεπεραστεί το σημείο που δημιουργούσε κάποια δυσκολία στο πλάνο ανάπτυξης για το κοίτασμα «Αφροδίτη», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Παπαναστασίου.


Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο κύριος Παναστασίου είπε ότι πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος, προσθέτοντας πως όταν θα υπάρξει κατεύθυνση από την κοινοπραξία Σιέβρον στη βάση του συμφωνημένου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής του 2019, θα δοθεί περισσότερη πληροφόρηση.

Θα πρέπει, επισήμανε, να βγει το φυσικό αέριο από το συγκεκριμένο κοίτασμα στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας ότι πρέπει επικεντρωθούμε στην ουσία αντί σε δημόσιες δηλώσεις σε αυτό το στάδιο.

Σε παρατήρηση ότι πρόκειται για το τεμάχιο 12 όπου υπάρχει και μια διαφορά με το Ισραήλ , ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι δεν συνδέεται η οποιαδήποτε δυσκολία με το μικρό κοίτασμα που συνδέεται με το «Αφροδίτη», αλλά είναι στην ΑΟΖ του συγκεκριμένου κράτους.

Για τα κοιτάσματα «Κρόνος Ι» και «Κρόνος ΙΙ» ο κύριος Παπαναστασίου είπε ότι έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI, και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε επίσκεψη στα τέλη Απριλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2024 – 16:17

https://news.rik.cy/article/2024/4/3/upourgos-energeias-kseperasteke-e-duskolia-gia-to-aphrodite/

Διαβάστε περισσότερα