Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος: Η Ελλάδα υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων της τουρκικής...

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος: Η Ελλάδα υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων της τουρκικής εισβολής

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος: Η Ελλάδα υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων της τουρκικής εισβολής

Η Ελλάδα υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων της τουρκικής εισβολής και εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους Κύπριους και Ελλαδίτες, οι οποίοι υπερασπίστηκαν με γενναιότητα τη Μεγαλόνησο, αναφέρει σε ανακοίνωση το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Υπογραμμίζει ότι, σχεδόν μισό αιώνα μετά, το Κυπριακό εξακολουθεί να παραμένει ένα διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής.

Την ίδια στιγμή, τονίζει πως για την Ελλάδα, η επίλυση του προβλήματος αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα.

Αναφέρει ότι, η Ελλάδα σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, εργάζονται συστηματικά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, οι οποίες θα επιτρέψουν την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης.

“Μία λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας”, συνεχίζει, “η οποία θα λαμβάνει υπόψη την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα την απαλλάσσει από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων”.

Διαμηνύει, παράλληλα, πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων επί του εδάφους και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για σενάριο δύο κρατών στο νησί.

“Στον δίκαιο αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, η Ελλάδα θα είναι πάντοτε και με συνέπεια αρωγός και συμπαραστάτης”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΧΠ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2023 – 10:01

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/20/upourgeio-exoterikon-ellados-e-ellada-upoklinetai-ste-mneme-ton-pesonton-tes-tourkikes-eisboles-9085119/

Διαβάστε περισσότερα