Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπουγοί Άμυνας G-7: Πρόθεση τους να παρέχουν στρατιωτική και άλλη βοήθεια στο...

Υπουγοί Άμυνας G-7: Πρόθεση τους να παρέχουν στρατιωτική και άλλη βοήθεια στο Κίεβο

Υπουγοί Άμυνας G-7: Πρόθεση τους να παρέχουν στρατιωτική και άλλη βοήθεια στο Κίεβο

Οι υπουργοί Άμυνας των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, υποστηρίζουν τη “μη αναστρέψιμη πορεία της Ουκρανίας προς την πλήρη ευρωατλαντική ενσωμάτωση”, περιλαμβανομένης της ένταξής της στο Νάτο.


Μετά το πέρας της συνάντησής τους στη Νάπολη, οι G-7 υπογράμμισαν την πρόθεσή τους να παρέχουν στρατιωτική και άλλη βοήθεια στο Κίεβο, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, ζητούν “σημαντική και σταθερή αύξηση” της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία εξαιτίας του πολέμου βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή επισιτιστική κρίση.

Παράλληλα, οι G-7 υποστηρίζουν την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και μια σταθερή πορεία προς την επίτευξη λύσης δύο κρατών.

Οι υπουργοί Άμυνας της G-7 εκφράζουν, επίσης, ανησυχία, για “τις απειλές” με στόχο την ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/10/19/upougoi-amunas-g-7-prothese-tous-na-parekhoun-stratiotike-kai-alle-boetheia-sto-kiebo/

Διαβάστε περισσότερα