Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υποβλήθηκε αίτημα για 4η δόση Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Υποβλήθηκε αίτημα για 4η δόση Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Υποβλήθηκε αίτημα για 4η δόση Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Photo by AFP INA FASSBENDER


Αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για εκταμίευση της 4ης δόσης χορηγίας, ύψους 77 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομικών, ολοκληρώθηκαν και τα δεκαέξι ορόσημα και στόχοι για αποδέσμευση της 4ης δόσης, καθώς και οι απαιτούμενοι έλεγχοι από τις κυπριακές αρχές.

Μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί από τον Μηχανισμό, ποσό ύψους 263 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με την είσπραξη και των υπό εξέταση δόσεων, τα συνολικά έσοδα θα ανέλθουν στα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο, περιλαμβάνει 136 μέτρα, που αφορούν μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Μέχρι σήμερα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχουν προωθηθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, έχουν τροχοδρομηθεί δημόσιες επενδύσεις και έχει προκηρυχθεί και υλοποιείται ο μεγαλύτερος αριθμός από τα Σχέδια Χορηγιών για επενδύσεις.

Τέλος τους τρέχοντος έτους, αναμένεται η υποβολή αίτησης πληρωμής για την πέμπτη δόση χορηγίας, για είσπραξη ακόμη εκατόν- είκοσι εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΙΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουλίου 2024 – 16:06

https://news.rik.cy/article/2024/7/3/upobletheke-aitema-gia-4e-dose-skhediou-anakampses-kai-anthektikotetas/

Διαβάστε περισσότερα