Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπό κράτηση έως 27 Σεπτεμβρίου παραμένει ο Αϊκούτ

Υπό κράτηση έως 27 Σεπτεμβρίου παραμένει ο Αϊκούτ

Υπό κράτηση έως 27 Σεπτεμβρίου παραμένει ο Αϊκούτ

Υπό κράτηση έως τις 27 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει ο Τουρκο-εβραίος επιχειρηματίας, Σιμόν Αϊκούτ, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου, με κατηγορίες οι οποίες αφορούν σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.


Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απεφάνθη ότι υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας του κατηγορουμένου, προσθέτοντας πως συνυπολογίστηκε η σοβαρότητα των αδικημάτων, καθώς και το ύψος της εκτιμώμενης ποινής.

Το τριμελές Κακουργιοδικείο υπενθύμισε ότι, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει 242 κατηγορίες, με πιο σοβαρή αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παρουσιάστηκε, επίσης, μαρτυρικό υλικό από ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα και δύο αγοραστές διαμερίσματος από τον όμιλο εταιρειών Αφίκ, τον οποίο φαίνεται να διοικεί ο Αϊκούτ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η κατηγορούσα αρχή θα απαντήσει στις προδικαστικές ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία θεωρεί αναρμόδιο το Κακουργιοδικείο για την εκδίκαση της υπόθεσης, επικαλούμενη το δημόσιο διεθνές δίκαιο και το εθιμικό δίκαιο.

Ρ.Π. / Χ.Π. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτεμβρίου 2024 – 18:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/11/upo-kratese-eos-27-septembriou-paramenei-o-aikout/

Διαβάστε περισσότερα