Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υφυπουργός Μετανάστευσης: “Μειωμένες οι ροές μεταναστών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”

Υφυπουργός Μετανάστευσης: “Μειωμένες οι ροές μεταναστών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”

Υφυπουργός Μετανάστευσης: “Μειωμένες οι ροές μεταναστών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”

Οι ροές μεταναστών – και μέσω της πράσινης γραμμής – είναι μειωμένες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε ο υφυπουργός Μετανάστευσης, Νικόλας Ιωαννίδης, τονίζοντας, ωστόσο, πως η Κυβέρνηση δεν εφησυχάζει.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή, στο κέντρο πρώτης υποδοχής “Πουρνάρα” φιλοξενούνται μόλις τριακόσια άτομα, ενώ άλλα τριακόσια βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας σε “Κοφίνου” και “Λίμνες”.

Ο υφυπουργός Μετανάστευσης σημείωσε, ακόμη, ότι σε περίπου ένα χρόνο, θα ολοκληρωθεί το νέο κέντρο φιλοξενίας στην “Κοφίνου”, μαζί με “προ-αναχωρησιακό κέντρο” όπου θα φιλοξενούνται προσωρινά όσοι θα επαναπατριστούν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο κύριος Ιωαννίδης είπε πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι προετοιμασμένη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ναυκράτης”.

Την ίδια στιγμή, ο Υφυπουργός τόνισε ότι πλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση αφουγκράζεται τις ανησυχίες των κρατών-μελών για το μεταναστευτικό και καταβάλλεται προσπάθεια για ενιαία διαχείριση του προβλήματος.  

Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2024 – 09:57

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/21/uphupourgos-metanasteuses-meiomenes-oi-roes-metanaston-se-skhese-me-ta-proegoumena-khronia/

Διαβάστε περισσότερα