Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπ.Εξωτερικών: Δεν είναι αποδεκτή μια Σολομώντεια λύση στο κυπριακό

Υπ.Εξωτερικών: Δεν είναι αποδεκτή μια Σολομώντεια λύση στο κυπριακό

Υπ.Εξωτερικών: Δεν είναι αποδεκτή μια Σολομώντεια  λύση στο κυπριακό

Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με σημείο ωρίμασης το Κραν Μοντανά, ενώ η άλλη πλευρά είναι σαφέστατα έξω, δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.


Συνεπώς εάν η προσπάθεια για να φέρεις τις δύο πλευρές κοντά είναι ένα στρατήγημα, μια λύση σολομώντεια, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό διότι μας βάζει εντός της παρανομίας, επισημαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στην ελληνική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ο κύριος Κόμπος σχολίαζε την επικείμενη άφιξη στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ , αλλά και τις θέσεις που διατυπώνει η τουρκική πλευρά.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας  ο Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι αυτές είναι σχέσεις συντονισμού, διαλόγου  και ειλικρίνειας. Έχουμε πολύ συχνή επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα και αλληλοενημέρωση . Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς παντού ή να έχεις την ίδια τακτική, πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το ζήτημα του Κοσσόβου επισημαίνει πως Κόσσοβο και Κύπρος είναι όντως διαφορετικές περιπτώσεις. Όμως η νομική και η πολιτική πτυχή τέμνονται. Και οτιδήποτε έχει να κάνει με αποσχιστικής φύσης θέματα, μας ανησυχεί, κατέληξε ο κύριος Κόμπος.

Π.Π. / Μ.Α.

Συντάκτης: Αλφόνσο Βιτάλης

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαΐου 2024 – 14:42

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/5/3/upexoterikon-den-einai-apodekte-mia-solomonteia-luse-sto-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα