Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΥΠΕΞ Λιβάνου: Συμφωνία με Κύπρο για μεταναστευτικό, όμως πρέπει να αποφασίσει η...

ΥΠΕΞ Λιβάνου: Συμφωνία με Κύπρο για μεταναστευτικό, όμως πρέπει να αποφασίσει η ΕΕ

ΥΠΕΞ Λιβάνου: Συμφωνία με Κύπρο για μεταναστευτικό, όμως πρέπει να αποφασίσει η ΕΕ

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, ο λιβάνιος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.


‘Υστερα από συνάντηση στην Αθήνα, με τον ‘Ελληνα ομόλογο του, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου ανέφερε, επίσης, ότι ο Λίβανος και η Κύπρος συμφώνησαν σε σειρά θεμάτων, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Λιβάνιος υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η καλή συνέργασία Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου, σημειώνοντας ότι η μεταναστευτική κρίση στον Λίβανο είναι ανεξέλεγκτη, ενόσω απουσιάζουν βιώσιμες λύσεις.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίπ προειδοποίησε ότι η κρίση χτυπά την πόρτα της Κύπρου και, πιθανότατα, της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι κράτη, που συμμερίζονται τις απόψεις του Λιβάνου, της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να συνεργαστούν ώστε να διαφοροποιηθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες για επιστροφή στη Συρία και να τους υποστηρίξει στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων και χωριών τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΕΡΤ

ΠΑΧ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 – 22:30

https://news.rik.cy/article/2024/4/9/upeks-libanou-sumphonia-me-kupro-gia-metanasteutiko-omos-prepei-na-apophasisei-e-ee-8627204/

Διαβάστε περισσότερα