Home riknews.com.cy (Κύπρος) «Υπάρχει πάντοτε ελπίδα», διαμηνύει το Λονδίνο για το Κυπριακό

«Υπάρχει πάντοτε ελπίδα», διαμηνύει το Λονδίνο για το Κυπριακό

«Υπάρχει πάντοτε ελπίδα», διαμηνύει το Λονδίνο για το Κυπριακό

Στο Λονδίνο, βρετανική κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΡΙΚ ότι η επίσκεψη Χριστοδουλίδη δίνει την ευκαιρία για μια πρώτη διμερή επαφή των δύο πλευρών, όπως επιθυμούσε ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, αφού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στη σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία, στα μέσα Ιουλίου.


Σε ερώτηση αν βλέπει ρεαλιστική προοπτική προόδου στο Κυπριακό, ενόψει και της συνάντησης στη Νέα Υόρκη, η ίδια πηγή σχολίασε ότι «υπάρχει πάντοτε ελπίδα», σημειώνοντας ότι το Λονδίνο συνεχίζει να προτρέπει όλες τις πλευρές να επιδείξουν ευελιξία.

Η βρετανική κυβερνητική πηγή χαρακτήρισε ως δείγμα ευελιξίας το ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θέτει, πλέον, ως όρο για τις συνομιλίες την κυριαρχική ισότητα, αλλά τις απευθείας πτήσεις, το απευθείας εμπόριο και τις απευθείας επαφές.

“Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου”, τόνισε η ίδια πηγή, “παραμένει υπέρ λύσης εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2024 – 09:15

https://news.rik.cy/article/2024/10/14/uparkhei-pantote-elpida-diamenuei-to-londino-gia-to-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα