Home riknews.com.cy (Κύπρος) Υπ. Εργασίας – Μεταναστευτικό: Κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα...

Υπ. Εργασίας – Μεταναστευτικό: Κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Υπ. Εργασίας – Μεταναστευτικό: Κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Σε μία οργανωμένη κοινωνία, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων όπως το μεταναστευτικό και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, υπέδειξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.


Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα επιτευχθούν ορατά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

Εφόσον ρυθμιστεί καλύτερα η νόμιμη μετανάστευση, θα περιοριστεί σημαντικά και η παράνομη μετανάστευση στην Κύπρο, σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα υπάρχουν περίπου εκατόν – δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο.

Ο κύριος Παναγιώτου επισήμανε πως οι Κύπριοι εργαζόμενοι ανέρχονται συνολικά σε τριακόσιες – πενήντα χιλιάδες, ενώ οι ανάγκες στην αγορά εργασίας είναι για πεντακόσιες – πενήντα χιλιάδες.

Όπως εξήγησε, η χώρα καλύπτει τις ανάγκες για προσωπικό με εκατό χιλιάδες κοινοτικούς και εκατόν – δέκα χιλιάδες εργαζομένους από τρίτες χώρες.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στην Κύπρο βρίσκονται είκοσι – οκτώμισι χιλιάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, από τους οποίους οι δέκα χιλιάδες εργάζονται νόμιμα σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2023 – 08:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/4/up-ergasias-metanasteutiko-kaneis-den-mporei-na-pairnei-to-nomo-sta-kheria-tou/

Διαβάστε περισσότερα