Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τζούλι Φίσερ: Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη βιώσιμη ηλεκτρική διασύνδεση

Τζούλι Φίσερ: Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη βιώσιμη ηλεκτρική διασύνδεση

Τζούλι Φίσερ: Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη βιώσιμη ηλεκτρική διασύνδεση

Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP


“Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη βιώσιμη ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου”, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία, Τζούλι Φίσερ.

Μιλώντας από το βήμα της τέταρτης Μητροπολιτικής Συνόδου Θεσσαλονίκης, η κυρία Φίσερ τόνισε, ακόμη, ότι και για πολλούς λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη γεωπολιτική της περιοχής, είναι αναγκαία η διασυνδεσιμότητα.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος ανέφερε με νόημα, ότι “ουδείς μπορεί να είναι μόνος του”, κάνοντας παράλληλα λόγο, για μεγάλη πρόκληση όσον αφορά τη χώρα της.

Επιπλέον, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ουάσινγκτον, να βοηθήσει και να προάγει τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε μία περιοχή, όταν αυτή δεν είναι αρκετή.

Κατά την ομιλία της, η Τζούλι Φίσερ ανέδειξε επίσης το σημαντικό ρόλο της Κύπρου στην κρίση στη Μέση Ανατολή και την καθοριστική της βοήθεια στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας και στην εκκένωση πολιτών.

Αναφερόμενος στη συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Εθνών, μέσω Κύπρου, η Αμερικανίδα πρέσβειρα τόνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία “φέρνει όλους τους ανθρώπους κοντά και βοηθά ώστε να συνεργαστούν”.

Με αυτά ως δεδομένα, η κυρία Φίσερ υπογράμμισε πως η Κύπρος αποτελεί σημαντικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Επιδίωξη της Λευκωσίας, είναι σε όλα τα έργα στρατηγικού ενδιαφέροντος, να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε, μάλιστα, ότι η έκφραση στήριξης από μία χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αποτελεί ψήφος εμπιστοσύνης και για την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει προοπτική για εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης ώστε να ξεπεραστούν κάποια ζητήματα, ο κύριος Λετυμπιώτης απάντησε πως “ουδέν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά ούτε μπορεί κάποιος να μιλήσει με βεβαιότητα”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2024 – 16:46

https://news.rik.cy/article/2024/9/6/tzouli-phiser-tora-einai-e-katallele-eukairia-gia-te-biosime-elektrike-diasundese/

Διαβάστε περισσότερα