Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τζόρτζια Μελόνι: Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού και στην Ιταλία

Τζόρτζια Μελόνι: Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού και στην Ιταλία

Τζόρτζια Μελόνι: Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού και στην Ιταλία

«Η πίεση του μεταναστευτικού είναι αφόρητη» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.


Μιλώντας για τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων που καταγράφονται στη νότια Ιταλία, είπε ότι πρόκειται για συνέπειες μιας δυσκολότατης διεθνούς κατάστασης, που οφείλεται στα προϋπάρχοντα προβλήματα των αφρικανικών χωρών και σε μια αυξανόμενη αστάθεια, ιδίως στην περιοχή του Σαχέλ.

Η κυρία Μελόνι σημείωσε ότι οι αφίξεις μεταναστών μπορούν να σταματήσουν, ενεργοποιώντας μια ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή σε συμφωνία με τις χώρες τις βόρειας Αφρικής, για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων.

Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δέχεται μόνον όποιον έχει δικαίωμα να του χορηγηθεί άσυλο, βάσει των διεθνών συμβάσεων.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι κάλεσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να επισκεφθεί μαζί της τη Λαμπεντούζα, για να κατανοήσει καλύτερα τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει η Ιταλία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να ενταχθεί το μεταναστευτικό στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

ΜΒ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2023 – 07:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/16/tzortzia-meloni-aphorete-e-piese-tou-metanasteutikou-kai-sten-italia/

Διαβάστε περισσότερα