Home riknews.com.cy (Κύπρος) Tριμερής: Συμφωνία για άτυπη διευρυμένη συνάντηση και νέα συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη και...

Tριμερής: Συμφωνία για άτυπη διευρυμένη συνάντηση και νέα συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ

Tριμερής: Συμφωνία για άτυπη διευρυμένη συνάντηση και νέα συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ

Στην πραγματοποίηση άτυπης διευρυμένης συνάντησης, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα στο κοντινό μέλλον και σε νέα συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ στην Κύπρο, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανοίγματος νέων σημείων διέλευσης, συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, κατά το δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Υόρκη.


Ανακοίνωση, που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Εθνη, αναφέρει, επίσης, ότι, κατά το άτυπο δείπνο, ο Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε ειρηνικη επίλυση του Κυπριακού, προς όφελος όλων των Κυπρίων και των μελλοντικών γενεών.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε λύπη γιατί, παρά την εμπλοκή και τις προσπάθειες της απεσταλμένης του στην Κύπρο, Μαρία ‘Ανχελα Ολγκίν, δεν βρέθηκε κοινό έδαφος μεταξύ των δύο ηγετών για πρόοδο στο Κυπριακό.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/10/16/trimeres-sumphonia-gia-atupe-dieurumene-sunantese-kai-nea-sunantese-proedrou-khristodoulide-kai-ersin-tatar/

Διαβάστε περισσότερα