Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε φιλοϊρανούς και Κούρδους

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε φιλοϊρανούς και Κούρδους

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε φιλοϊρανούς και Κούρδους

Στη Συρία μαίνονται μάχες ανάμεσα σε φιλοϊρανούς και Κούρδους.


Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους 11 άμαχοι, σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε παραστρατιωτικούς προσκείμενους στο Ιράν, που ορκίζονται πίστη στο συριακό καθεστώς, και κατά πλειονότητα κουρδικές δυνάμεις στην ανατολική Συρία.

Φιλοϊρανικές οργανώσεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ζωνών που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι και οι οποίες υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν αναπτύξει στρατεύματα στην επαρχία Ντέιρ Εζούρ.

Με ανακοίνωσή τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν τον θάνατο «ένδεκα αμάχων, στην πλειονότητά τους γυναικών και παιδιών», κατηγορώντας «τις δυνάμεις του καθεστώτος» του Μπασάρ αλ Άσαντ πως διέπραξαν «σφαγή» βομβαρδίζοντας χωριό.

Η Συρία παραμένει κατακερματισμένη έπειτα από 13 χρόνια πολέμου, που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος των υποδομών της, στοίχισε τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους και μετέτρεψε σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες εκατομμύρια άλλους.

Πηγή: Ραδιόφωνο Ρικ, ΕΡΤ

ΚΩΣ/ΑΠ

https://news.rik.cy/article/2024/8/10/toulakhiston-13-anthropoi-skotothekan-se-makhes-anamesa-se-philoiranous-kai-kourdous/

Διαβάστε περισσότερα