Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τοποθετήσεις κομμάτων για τον προϋπολογισμό

Τοποθετήσεις κομμάτων για τον προϋπολογισμό

Τοποθετήσεις κομμάτων για τον προϋπολογισμό

Θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια είχαν στις πρώτες τοποθετήσεις τους οι πολιτικές δυνάμεις,σε σχέση με τον προϋπολογισμό.


Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση επειδή όπως είπε, ακολουθείται η πορεία την οποία χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για την αναβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο ΜΟΥΝΤΙΣ και επειδή ο κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός.

Το ΑΚΕΛ δια του Άντρου Καυκαλιά, έκαμε λόγο για σοβαρές ανισορροπίες και ελλείμματα στην προστασία από την ακρίβεια, στην στήριξη των ευάλωτων ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην απόκτηση προσιτής στέγης.

Εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Χρύσης Παντελίδης είπε ότι βρέθηκε η χρυσή τομή, ανάμεσα στην διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε ότι οι δείκτες ευημερούν, όχι όμως οι άνθρωποι.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ, ο Ηλίας Μυριάνθους αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση των κοινωνικών δαπανών, ενώ από εκ μέρους της ΔΗΠΑ, ο Αλέκος Τρυφωνίδης χαιρέτησε την στήριξη των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης.

Ο Σταύρος Παπαδούρης των Οικολόγων δήλωσε ότι το Κίνημα ανέμενε πιο ανθρωποκεντρικό προϋπολογισμό, όπως ήταν οι εξαγγελίες του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

ΜΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτωβρίου 2023 – 13:28

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/23/topotheteseis-kommaton-gia-ton-proupologismo/

Διαβάστε περισσότερα