Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη

Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη

Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, μέλος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Γεωργίου, δήλωσε ότι η απόδραση του ισοβίτη αποτελεί ακόμα ένα γεγονός, που προστίθεται σε άλλα, τα οποία έχουν πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία του αστυνομικού σώματος.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι, αυτή τη στιγμή, προέχει η διεκπεραίωση της έρευνας, ώστε να διαφανούν τα κενά, οι παραλείψεις και οι ευθύνες.

Ο κύριος Γεωργίου πρόσθεσε ότι εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες, είτε πολιτικές είτε επιχειρησιακές, πρέπει να αναληφθούν, διαφορετικά αποτελεί καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας να τις απονείμει.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, μέλος επίσης της Επιτροπής Νομικών, Γιώργος Κουκουμάς, τόνισε ότι η απόδραση προστίθεται σε προηγούμενα περιστατικά ανικανότητας και ανεπάρκειας στο Αστυνομικό Σώμα, το οποίο απέχει από το επίπεδο προσδοκιών της κοινωνίας.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Κουκουμάς πρόσθεσε ότι δεν γίνεται, σε τέτοιο γεγονός, “οι ευθύνες να είναι ορφανές”.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι το 2008 ο τότε υπουργός Κύπρος Χρυσοστομίδης παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απόδραση του Ανδρέα Κίτα, αν και είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις πριν από λίγους μήνες.

“Τότε”, ανέφερε ο Γιώργος Κουκουμάς, “ο ΔΗΣΥ ήταν λαλίστατος και ζητούσε παραιτήσεις”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2024 – 09:52

https://news.rik.cy/article/2024/9/28/topotheteseis-desu-akel-gia-ten-apodrase-tou-isobite/

Διαβάστε περισσότερα