Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τοποθετήσεις Δημάρχων Γερίου-Δαλίου για την πυρκαγιά-Εντός της ημέρας οι αναλύσεις για την...

Τοποθετήσεις Δημάρχων Γερίου-Δαλίου για την πυρκαγιά-Εντός της ημέρας οι αναλύσεις για την ποιότητα του αέρα

Τοποθετήσεις Δημάρχων Γερίου-Δαλίου για την πυρκαγιά-Εντός της ημέρας οι αναλύσεις για την ποιότητα του αέρα

Μηχάνη μέτρησης της ποιότητας αέρα τοποθετήθηκε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στην περιοχή Γερίου, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, εξαιτίας της χθεσινής πυρκαγιάς σε εργοστάσιο ανακύκλωσης.


Μιλώντας στο Τρίτο, ο Δήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου, επισήμανε πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται, λόγω της συχνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών στην περιοχή.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος τόνισε ότι χθεσινή πυρκαγιά καταδεικνύει πόσο δίκαιο είναι το αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ιδαλίου για μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων.

Γύρω στις έντεκα το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα από το μηχάνημα μέτρησης της ποιότητας αέρα, κοντά στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Γέρι, δήλωσε στο Τρίτο ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, Χρύσανθος Σαββίδης.

Τόνισε ότι ο εξοπλισμός θα καταγράψει τους ρύπους στην κατοικημένη περιοχή, όπως αυτοί καθορίζονται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είπε επίσης ότι ο αέρας που απελευθερώνεται είναι πολύ τοξικός, ωστόσο ταξιδεύει στην ανώτερη ατμόσφαιρα και ελάχιστα επηρεάζει την περιοχή σε ακτίνα πέραν των πεντακοσίων μέτρων.

Ο κύριος Σαββίδης κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και την εξωτερική έκθεση στην περιοχή, μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΝΠ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουλίου 2023 – 08:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/17/topotheteseis-demarkhon-geriou-daliou-gia-ten-purkagia-entos-tes-emeras-oi-analuseis-gia-ten-poioteta-tou-aera/

Διαβάστε περισσότερα