Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τον Σεπτέμβριο η απόφαση για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή

Τον Σεπτέμβριο η απόφαση για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή

Τον Σεπτέμβριο η απόφαση για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή

Τον Σεπτέμβριο θα εκδοθεί η απόφαση για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή, όπως αιτείται η Νομική Υπηρεσία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Αντώνης Λιάτσος, μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της ακροαματικής διαδικασίας.


Ο δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα, Ντίνος Καλλής, επιχειρηματολόγησε ότι τα βασικά στοιχεία συμπεριφοράς που θεμελίωσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά στην υπόθεση του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ισχύουν και στην παρούσα.

Ανέφερε ότι στην υπόθεση Ερωτοκρίτου, ο τότε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας υπονόησε μόνο δύο φορές δεκασμό από τον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ στην συγκεκριμένη υπόθεση, οι φορές που ο Γενικός Ελεγκτής υπονόησε ποινικά αδικήματα για τον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα ήταν πάμπολλες.

Πρόσθεσε ότι μετά την αθωωτική, για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, απόφαση της Αρχής κατά της Διαφθοράς, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν τη σεβάστηκε και έστησε λαϊκά δικαστήρια.

Ο δικηγόρος του Γενικού Ελεγκτή, Τζο Τριανταφυλλίδης, είπε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.

“Δεν μπορούμε”, είπε, “να ισχυριζόμαστε ότι τα γεγονότα της υπόθεσης Ερωτοκρίτου είναι πανομοιότυπα”.

Ο κύριος Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου δεν υπονόησε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ήταν ύποπτος για δεκασμό, αλλά τον κατηγόρησε ευθέως για δεκασμό, κάτι για το οποίο απολογήθηκε.

Πρόσθεσε πως αυτή η τόσο μεμπτή συμπεριφορά του κυρίου Ερωτοκρίτου, δικαιολόγησε την παύση του.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Χρυστάλλα Ολυμπίου

ΑΚΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2024 – 15:23

https://news.rik.cy/article/2024/7/19/ton-septembrio-e-apophase-gia-pause-e-okhi-tou-genikou-elegkte/

Διαβάστε περισσότερα