Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις των επιτοκίων στην οικονομία εξέφρασε ο...

Τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις των επιτοκίων στην οικονομία εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup

Τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις των επιτοκίων στην οικονομία εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup


16 Σεπτεμβρίου 2023 – 19:07

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2023 – 19:13

Photo by MIGUEL RIOPA / AFP

Στην αλληλεπίδραση μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής επικεντρώθηκαν οι άτυπες εργασίες του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στην Ισπανία.

Κατά τη συνεδρία τονίστηκε ότι οι δύο πολιτικές επιβάλλεται να λειτουργούν συμπληρωματικά, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του υψηλού πληθωρισμού και των επιτοκίων και οι προτεραιότητες για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και τη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης.

Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο οποίος σε παρέμβασή του έθεσε εκ νέου τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης αύξησης των επιτοκίων και τόνισε την ανάγκη για διεξοδική ανάλυση σε συνολικό επίπεδο και σε επίπεδο κάθε χώρας.

Στόχος ανέφερε είναι να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των επιπτώσεων στην κατανάλωση, στις επενδύσεις, στην εξυπηρέτηση του χρέους από ευάλωτους δανειολήπτες, στις κεφαλαιακές ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2023 – 19:13

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/16/ton-problematismo-tou-gia-tis-epiptoseis-ton-epitokion-sten-oikonomia-exephrase-o-upourgos-oikonomikon-sto-eurogroup/

Διαβάστε περισσότερα