Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τον Οκτώβρη αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου -ΗΠΑ, δηλώνει ο Κόμπος

Τον Οκτώβρη αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου -ΗΠΑ, δηλώνει ο Κόμπος

Τον Οκτώβρη αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου -ΗΠΑ, δηλώνει ο Κόμπος

“Εντός του επόμενου μήνα θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος του στρατηγικού διαλόγου Κύπριακής Δημοκρατίας – Ηνωμένων Πολιτειών”, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου με τον Αμερικανό ομόλογο του ‘Αντονι Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον.


Αυτό ανέφερε ο κύριος Κόμπος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Νέα Σαββατοκύριακο”, σημειώνοντας ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο υπάρχει ορατή αλλαγή στις σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένων Πολιτειών, που φαίνεται και από την ανακοίνωση του οδικού χάρτη αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και πρέπει να καλωσορίζεται, αφού έχει στόχους την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων, χωρίς επιθετική μορφή εναντίον οποιουδήποτε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τετραμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε από τουρκικής πλευράς και διερευνήθηκε στο περιθώριο, αλλά η διαχρονική στάση της Κύπρου ήταν αρνητική, αφού δεν εξυπηρετεί την ουσία του Κυπριακού ή την επάνοδο σε συνομιλίες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

https://news.rik.cy/article/2024/9/21/ton-oktobre-arkhizei-o-strategikos-dialogos-kuprou-epa-delonei-o-kompos/

Διαβάστε περισσότερα