Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι κατέλαβε πάνω από 60 θέσεις...

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι κατέλαβε πάνω από 60 θέσεις των Αρμενίων

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι κατέλαβε πάνω από 60 θέσεις των Αρμενίων

Photo by KAREN MINASYAN / AFP


Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι κατέλαβε πάνω από 60 θέσεις των Αρμενίων, κατά τις επιχειρήσεις του στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 140 τραυματίστηκαν. Πολλά από τα θύματα είναι άμαχοι.

Σύμφωνα με τις Αρμενικές αρχές, πέραν των 7.000 αμάχων, από 16 περιοχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν, μετά την ευρείας κλίμακας επίθεση του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η Γαλλία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συνεδριάσει εκτάκτως, αύριο Πέμπτη, με θέμα την έκρυθμη κατάσταση στο διαφιλονικούμενο θύλακα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και κάλεσαν το Μπακού να τερματίσει αμέσως της επιθέσεις, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την προσφυγή στη βία.

Την ίδια στιγμή, στήριξη στο Μπακού προσέφερε για μία ακόμη φορά η Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως το Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε να λάβει μέτρα στο κυρίαρχο έδαφός του, όπως αναφέρει, καθότι οι ανησυχίες του δεν αμβλύνθηκαν μετά τον πόλεμο με την Αρμενία, το 2020.

Η Ρωσία κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν την αιματοχυσία και να επιστρέψουν στην εφαρμογή της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2023 – 05:33

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/20/to-upourgeio-amunas-tou-azermpaitzan-anakoinose-oti-katelabe-pano-apo-60-theseis-ton-armenion/

Διαβάστε περισσότερα