Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το θέμα της ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας στο επίκεντρο του αυριανού Υπουργικού...

Το θέμα της ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας στο επίκεντρο του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου

Το θέμα της ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας στο επίκεντρο του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου

Το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού Λάρνακας θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.


Όπως είπε έχει συζητήσει το θέμα με τον υπουργό μεταφορών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως με αυτό που πρέπει να γίνει και θα προκηρύξει προσφορές, για εξεύρεση μιας εταιρείας, η οποία να μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί.

Σε ερώτηση αν ο Εμίρης του Κατάρ με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα έδειξε ενδιαφέρον και για αυτή την ανάπτυξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έγινε αναφορά σε πολύ συγκεκριμένες αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του λιμανιού Λάρνακας.

Υπάρχει, πρόσθεσε, ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο αλλά αυτό θα διαφανεί στην πράξη, σημειωνοντας ότι εκπροσωποι της επενδυτικής αρχής του Κατάρ, επισκέφθηκαν δυο φορές την Κύπρο για συγκεκριμένες συζητήσεις.

Αναφερόμενος στο έργο στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι φαίνεται να υπάρχει στασιμότητα και αναμένει να δει πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Πρόσθεσε ότι πέραν της συνάντησης που είχε με τον Κινέζο Πρέσβη, υπάρχουν συνεχώς διεργασίες σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις προσερχόμενος σε αποψινή εκδήλωση της ΕΔΕΚ για τα 55 χρόνια από την ίδρυση της και για την 20η επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαικη Ένωση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2024 – 21:29

https://news.rik.cy/article/2024/5/28/to-thema-tes-anaptuxes-tou-limaniou-larnakas-sto-epikentro-tou-aurianou-upourgikou-sumbouliou-2372814/

Διαβάστε περισσότερα