Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει την...

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει την ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει την ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνέρχεται εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει τη ρωσική πυραυλική επίθεση που έπληξε, χθες το πρωί, μεταξύ άλλων, το Νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου και προκάλεσε το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100.


Την επίθεση καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Από τα θραύσματα του πυραύλου πλήγηκε ακόμα ένα νοσοκομείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι οι ζημιές στο Νοσοκομείο Παίδων προκλήθηκαν από πτώση ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου και πως οι επιθέσεις του διενεργήθηκαν μόνο εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.

Αντίθετα οι ουκρανικές αρχές καταγγέλλουν ότι κατέχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πως ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής.

Σημειώνουν ότι πλήγηκαν, επίσης, εμπορικό κέντρο και κατοικίες και πως είναι έτοιμες να παραδώσουν όλα τα στοιχεία, ώστε να διεξαχθεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.  

Στο μεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, η ρωσική περιφέρεια Ροστόφ, δέχθηκε επίθεση με δεκάδες drone τα οποία απογειώθηκαν από την ουκρανική επικράτεια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη του Ροστόφ στο Τέλεγκραμ, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Σημείωσε, ακόμη, ότι οι συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας, κατέρριψαν μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

NΠ / Χ.Π. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουλίου 2024 – 05:34

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/7/9/to-sumboulio-asphaleias-tou-oee-sunerkhetai-ektaktos-semera-gia-na-suzetesei-ten-rosike-puraulike-epithese-sto-kiebo/

Διαβάστε περισσότερα