Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται εκτάκτως αύριο για να συζητήσει την...

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται εκτάκτως αύριο για να συζητήσει την ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται εκτάκτως αύριο για να συζητήσει την ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνέρχεται εκτάκτως αύριο, για να συζητήσει τη ρωσική πυραυλική επίθεση που έπληξε, το πρωί, μεταξύ άλλων, το Νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριαντα-έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον εκατόν, στην πιο πολύνεκρη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες.


Η αντιπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισε την επίθεση δειλή και ανήθικη. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση του θέματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας είχαν άλλες τέσσερις χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τα θραύσματα του πυραύλου πλήγηκε ακόμα ένα νοσοκομείο.

Το ρωσικό υπουργείο ‘Αμυνας υποστήριξε ότι οι ζημιές στο Νοσοκομείο Παίδων προκλήθηκαν από την πτώση ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου και ότι οι επιθέσεις της διενεργήθηκαν μόνο εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.

Αντίθετα οι ουκρανικές αρχές, με την επίδειξη και βίντεο από την πτώση του πυραύλου, αναφέρουν ότι ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής. Προσθέτουν ακόμη ότι πλήγηκαν, επίσης, εμπορικό κέντρο και κατοικίες.

https://news.rik.cy/article/2024/7/8/to-sumboulio-asphaleias-tou-oee-sunerkhetai-ektaktos-aurio-gia-na-suzetesei-ten-rosike-puraulike-epithese-sto-kiebo/

Διαβάστε περισσότερα