Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το φλέγον ζήτημα του Μεταναστευτικού, έθεσε ο Πρόεδρος στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής...

Το φλέγον ζήτημα του Μεταναστευτικού, έθεσε ο Πρόεδρος στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το φλέγον ζήτημα του Μεταναστευτικού, έθεσε ο Πρόεδρος στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το φλέγον ζήτημα των αυξανόμενων ροών παράτυπων μεταναστών, από το Λίβανο στην Κύπρο, έθεσε σήμερα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στην ελληνική πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος αναμενόταν να επισημάνει στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν την ανάγκη αύξησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς το Λίβανο, ώστε να είναι σε θέση να επιτηρεί αποτελεσματικότερα της ακτές του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμενόταν – επίσης – να ζητήσει εκ νέου, όπως κηρυχθούν ως ασφαλείς συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επαναπροώθηση Σύρων προσφύγων πίσω στη χώρα τους.

Μετά το πέρας του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Προέδρου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, γεύμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Κομισιόν και εν συνεχεία “τετ-α-τετ” με την κυρία Φον ντερ Λάιεν.

thumbnail_image00002.jpg

Αύριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει επιτακτικά το θέμα των μεταναστευτικών ροών προς την ηγεσία του Λιβάνου, κατά την επίσκεψή του στη Βηρυτό.

Τον Πρόεδρο θα συνοδεύουν στο Λίβανο, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2024 – 15:25

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/4/7/to-phlegon-zetema-tou-metanasteutikou-ethese-o-proedros-sten-epikephales-tes-europaikes-epitropes/

Διαβάστε περισσότερα