Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Πε-Κα-Κα και ο πόλεμος στη Γάζα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής...

Το Πε-Κα-Κα και ο πόλεμος στη Γάζα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

Το Πε-Κα-Κα και ο πόλεμος στη Γάζα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

Το Πέ-Κα-Κά και πόλεμος στη Γάζα ήταν στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνήλθε υπό τον Ταγίπ Ερντογαν.


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην σκιά της επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Πέ-Κα-Κα, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει η Τουρκία στο βόρειο Ιράκ και των αντιδράσεων της Αγκυρας κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για την στήριξη που, όπως υποστηρίζει, παρέχουν στην κουρδική πολιτοφυλακή της βόρειας Συρίας.

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, αναφέρεται πως δεν θα δοθεί χώρος στις τρομοκρατικές οργανώσεις και στους υποστηρικτές τους και προστίθεται ότι όλοι οι φορείς που ενθαρρύνουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις θα πρέπει να ενεργήσουν με κοινή λογική και να διακόψουν αμέσως και οριστικά, τους δεσμούς που έχουν συνάψει.

Για τον πόλεμο στην Γάζα, αναφέρεται πως το γεγονός ότι δεν αποτρέπονται οι επιθέσεις και οι απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ, το οποίο αγνοώντας το διεθνές δίκαιο συνεχίζει την σφαγή στην Γάζα, θα αυξήσει την υφιστάμενη απαξίωση του διεθνούς συστήματος και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αμφισβήτηση της νομιμότητάς του.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/4/5/to-pe-ka-ka-kai-o-polemos-ste-gaza-sten-atzenta-tou-sumbouliou-ethnikes-asphaleias-tes-tourkias/

Διαβάστε περισσότερα