Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το ΝΑΤΟ προαναγγέλλει ανάπτυξη περαιτέρω πυρηνικών όπλων -Οργίλη αντίδραση Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ προαναγγέλλει ανάπτυξη περαιτέρω πυρηνικών όπλων -Οργίλη αντίδραση Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ προαναγγέλλει ανάπτυξη περαιτέρω πυρηνικών όπλων -Οργίλη αντίδραση Ρωσίας

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσαν δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην εφημερίδα The Telegraph, ότι η Συμμαχία βρίσκεται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων, βγάζοντάς τα από τις συνθήκες αποθήκευσης και θέτοντάς τα σε ετοιμότητα, υπό τη σκιά της αυξανόμενης απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι τα σχόλια του Στόλτενμπεργκ φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με το κοινό ανακοινωθέν της Διάσκεψης για την Ειρήνη, ότι η όποια απειλή ή χρήση πυρηνικών όπλων, μέσα στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, είναι απαράδεκτη.

Αυτό, πρόσθεσε, δεν είναι τίποτ΄άλλο από μια ακόμη κλιμάκωση της έντασης.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Eυρωπαίοι σύμμαχοί τους ωθούν τη διεθνή κοινότητα στο χείλος της πυρηνικής αντιπαράθεσης, με το να δίνουν στην Ουκρανία δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνται εναντίον του ρωσικού εδάφους.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι με διαφορά οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο, καθώς διαθέτουν περίπου το 88% του παγκόσμιου πυρηνικού οπλοστασίου.

Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΕΥΑ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2024 – 16:50

https://news.rik.cy/article/2024/6/17/to-nato-proanaggellei-anaptuxe-peraitero-purenikon-oplon-orgile-antidrase-rosias/

Διαβάστε περισσότερα