Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Κυπριακό στις 10 σημαντικότερες προτεραιότητες του ΕΛΚ για μία 5ετία

Το Κυπριακό στις 10 σημαντικότερες προτεραιότητες του ΕΛΚ για μία 5ετία

Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη , σε συντονισμό με την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, επιτεύχθηκε η συμπερίληψη του Κυπριακού στις 10 βασικές και σημαντικότερες προτεραιότητες που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την επόμενη πενταετία.


Στο προσχέδιο αναφοράς σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό ΛαΪκό Κόμμα συνεχίζει την ισχυρή ευρωπαϊκή υποστήριξη στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραμένουμε έτοιμοι για να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε κατά τρόπο απτό, τις προσπάθειες που γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνεται επίσης στο προσχέδιο αναφοράς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την ικανοποίησή του γιά τη συμπερίληψη του Κυπριακού στις 10 βασικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

“Αυτό είναι ένδειξη όχι μόνο για τα μηνύματα που στέλνουμε στην Κύπρο αλλά και για τα μηνύματα που στέλνουμε στη διεθνή κοινωνία, όπως και ως προς τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ικανοποίηση για την εξέλιξη εξέφρασε και η Αννίτα Δημητρίου.

Μίλησε, επίσης, για την προσπάθεια αναβάθμισης της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης, μέσω και της PESCO και αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποτελεσματικής και ολιστικής αντιμετώπισης τής παράνομης μετανάστευσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2024 – 18:21

https://news.rik.cy/article/2024/6/27/to-kupriako-stis-10-semantikoteres-proteraiotetes-tou-elk-gia-mia-5etia/

Διαβάστε περισσότερα