Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Κυπριακό στα βασικά θέματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Γκουτέρες

Το Κυπριακό στα βασικά θέματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Γκουτέρες

Το Κυπριακό στα βασικά θέματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Γκουτέρες

Photo by Ludovic MARIN / AFP


Το Κυπριακό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενδέχεται να διαφανούν και οι πρώτες σκέψεις του Αντόνιο Γκουτέρες σε σχέση με τα επόμενα βήματα στο κυπριακό, μετά την παραλαβή της έκθεσης Ολγκίν και των συστάσεων που περιέχονται στην έκθεση.

Μια πρώτη συζήτηση αυτής της έκθεσης,το ακριβές περιεχόμενο της οποίας δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στα μέρη , συζητήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη συνάντηση που είχε η κυρία Ολγκίν με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η κυρία Ολγκίν, αναμενόταν να συναντηθεί και με τον τούρκο Υπουργό εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Χθες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος ενημέρωσε τον κύριο Χριστοδουλίδη και για τη συνάντηση που προηγήθηκε με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα άκουσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο.

Όπως μεταδίδεται από την Αθήνα στη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερτογαν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι, 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974, δεν μπορεί η Κύπρος να παραμένει διαιρεμένη ενώ επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε επίσης ικανοποίηση από την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Γεραπετρίτη, για τη συνάντησή που είχε με τη Μαρία Ανχελα Ολγκίν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2024 – 05:44

https://news.rik.cy/article/2024/7/12/to-kupriako-sta-basika-themata-tes-sunanteses-metsotake-gkouteres/

Διαβάστε περισσότερα