Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Κυπριακό ενόψει της μετάβασης του Προέδρου στη Νέα Υόρκη συζητήθηκε στο...

Το Κυπριακό ενόψει της μετάβασης του Προέδρου στη Νέα Υόρκη συζητήθηκε στο εθνικό συμβούλιο

Το Κυπριακό ενόψει της μετάβασης του Προέδρου στη Νέα Υόρκη συζητήθηκε στο εθνικό συμβούλιο

Το Κυπριακό, ενόψει και της μετάβασης του πρόεδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και της συνάντηση που θα έχει στις 21 Σεπτεμβρίου του με τον Γενικό Γραμματέα του Οηέ, ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας του εθνικού συμβουλίου.


Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, μεταξύ αλλων, τα μέλη του εθνικού συμβουλίου για τις προσπάθειες του Αντόνιο Γκουτέρες για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης, με τη συμμετοχή και του Ερσίν Τατάρ.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης επανέλαβε ότι η απάντηση που έχει δώσει η Ελληνοκυπριακή πλευρά σε οποιαδήποτε ημερομηνία έχει τεθεί απο τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ είναι θετική και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν εξελίξεις.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Ελληνική πλευρά, στις οποίες επιτεύχθηκε πρόοδος.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πιεστικά χρονοδιαγράμματα, ωστόσο ο χρόνος δεν ειναι απεριόριστος.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, σημείωσε ότι στόχος είναι να μην υπάρξουν ασάφειες στην τελική συμφωνία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2024 – 14:45

https://news.rik.cy/article/2024/9/13/to-kupriako-enopsei-tes-metabases-tou-proedrou-ste-nea-uorke-suzetetheke-sto-ethniko-sumboulio/

Διαβάστε περισσότερα