Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας,...

Το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, από την Αίγυπτο

Το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, από την Αίγυπτο

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ, ότι θα επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, από την Αίγυπτο.


Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρεται ότι “οποιαδήποτε προμήθεια έχει προορισμό τη Χαμάς, θα εξουδετερωθεί”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου συμφώνησε να ανοίξει το σημείο διέλευσης της Ράφα, για να αφήσει έως και είκοσι φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας να περάσουν.

Ο επικεφαλής της Αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι, είπε ότι το εγχείρημα απαιτεί μεγάλη οργάνωση, επισημαίνοντας πως ο δρόμος έχει καταστραφεί μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς, δήλωσε στο CNN, ότι η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – μόλις αυτή περάσει τα σύνορα – θα πρέπει να είναι της τάξης των εκατό φορτηγών ημερησίως.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΠΑΣ/ΠΓ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/19/to-israel-tha-epitrepsei-ten-eisodo-anthropistikes-boetheias-ste-lorida-tes-gazas-apo-ten-aigupto/

Διαβάστε περισσότερα