Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Ισραήλ θα επιτρέψει τη μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων στη Γάζα

Το Ισραήλ θα επιτρέψει τη μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων στη Γάζα

Το Ισραήλ θα επιτρέψει τη μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων στη Γάζα

Photo by SAID KHATIB / AFP


Το Ισραήλ θα επιτρέψει σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα να εισέλθουν σήμερα στη Γάζα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ανέφερε ακόμη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται “στο πεδίο”, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Πρόσθεσε ότι ο στρατός εισήλθε στη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και επέκτεινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.

Την ίδια ώρα, εξηγήσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση ζητούν οι οικογένειες των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα. Σε ανακοίνωσή της, η ένωση που συγκεντρώνει τις οικογένειες πέραν των διακοσίων – είκοσι ομήρων, αναφέρει ότι ανησυχούν για την τύχη των δικών τους και απαιτούν συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ και τα μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από “μια νύχτα τεράστιας αγωνίας”.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει διακόσιους – είκοσι – εννέα ομήρους. Μία Αμερικανίδα και η κόρη της, όπως και δύο Ισραηλινές ηλικιωμένες αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς, μετά τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Τρεις εβδομάδες μετά την φονική επίθεση που διέπραξε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στο ισραηλινό έδαφος, το Ισραήλ μετρά πέραν των χιλίων – τετρακοσίων νεκρών, κυρίως αμάχων, ενώ το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από επτά χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων χθες στη Λωρίδα της Γάζας έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΜΒ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2023 – 13:12

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/28/to-israel-tha-epitrepsei-te-metaphora-trophimon-nerou-kai-pharmakon-ste-gaza-6322313/

Διαβάστε περισσότερα