Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Ισραήλ καλεί πολίτες κοινοτήτων του Νοτίου Λιβάνου να εκκενώσουν τις οικίες...

Το Ισραήλ καλεί πολίτες κοινοτήτων του Νοτίου Λιβάνου να εκκενώσουν τις οικίες τους

Το Ισραήλ καλεί πολίτες κοινοτήτων του Νοτίου Λιβάνου να εκκενώσουν τις οικίες τους

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν τους κατοίκους περισσότερων από είκοσι κωμοπόλεων στο νότιο Λίβανο, να τις εκκενώσουν αμέσως.


Οι επιδρομές οι οποίες ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύκτας, είναι περιορισμένες και προχώρησαν μόνο σε μικρή απόσταση από τα σύνορα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά, οι επιχειρήσεις δεν χαρακτηρίζονται από απευθείας συγκρούσεις με μαχητές της Χεζμπολά.

Παράλληλα, το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε πως στο τραπέζι δεν υπάρχει σχέδιο για διευρυμένη επιχείρηση στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με το γραφείο του Γιοάβ Γκάλαντ, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν για τις επιδρομές στο Λίβανο.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, σημειώνεται ότι η χερσαία επιχείρηση εντάσσεται στα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, με στόχο να πληγεί η επιθετική δυνατότητα της Χεζμπολά και να εξαλειφθεί η ανώτερη ηγεσία της.

Η ειρηνευτική δύναμη του Οηέ στο Λίβανο, γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε από το Ισραήλ, για την πρόθεσή του να διενεργήσει περιορισμένης έκτασης επιδρομές στο έδαφος του Λιβάνου.

Η Χεζμπολά διαψεύδει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη χερσαία επιχειρήσει του Ισραήλ στο Λίβανο.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αφίφ, ανέφερε πως δεν έχουν εισέλθει στο έδαφος του Λιβάνου ισραηλινά στρατεύματα. Προειδοποιεί, παράλληλα, πως τα πλήγματα τα οποία κατάφερε πριν από μερικές ώρες η Χεζμπολά στο Τελ Αβίβ, ήταν “μόνο η αρχή”.

Εξάλλου, εκπρόσωπος των κυανοκράνων του Οηέ, δήλωσε ότι “προς το παρόν”, καμιά χερσαία ισραηλινή επιδρομή δεν έχει καταγραφεί στο νότιο Λίβανο.

Πολλές χώρες οργανώνουν απομάκρυνση των πολιτών τους από το Λίβανο.

Πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού ταξιδεύει για τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου, όπου θα λάβει “προληπτικά” θέση, σε περίπτωση κατά την οποία κριθεί αναγκαία η απομάκρυνση Γάλλων υπηκόων.

Η Γερμανία απέστειλε στρατιωτικό αεροσκάφος στη Βηρυτό, ώστε να απομακρυνθούν οι Γερμανοί που εργάζονται στην πρεσβεία της, καθώς και οι οικογένειές τους.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι μίσθωσε εμπορική πτήση για τους πολίτες της που θέλουν να εγκαταλείψουν το Λίβανο.

Από πλευράς του, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι έχει κρατήσει οκτακόσιες θέσεις σε εμπορικές πτήσεις, ώστε να βοηθήσει υπηκόους τους, να φύγουν από το Λίβανο.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Οκτωβρίου 2024 – 16:16

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/1/to-israel-kalei-polites-koinoteton-tou-notiou-libanou-na-ekkenosoun-tis-oikies-tous/

Διαβάστε περισσότερα