Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, του επικρατέστερου διαδόχου του...

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, του επικρατέστερου διαδόχου του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, του επικρατέστερου διαδόχου του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το θάνατο αξιωματούχου της Χεμπολλάχ ο οποίος φερόταν ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία του φιλοϊρανικού κινήματος του Λιβάνου.


Πρόκειται για τον Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό προαστίου της Βηρυτού στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε οτι οΣαφιεντίν βρήκε τον θάνατο μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και άλλους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν χθες βράδυ τουλάχιστον επτά φορές νότια προάστια της Βηρυτού, αφού έδωσαν διαταγές προς τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν εσπευσμένα.

Προηγήθηκε πλήγμα που ισοπέδωσε πολυκατοικία στην ίδια περιοχή, που χαρακτηρίζεται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ανέφερε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως η χώρα του λογαριάζει στην υποστήριξη της Ουάσιγκτον αφού επιτεθεί στο Ιράν, σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση την πρώτη Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ, ο κύριος Γκάλαντ ειπε οτι η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειων θα ενισχύσει την περιφερειακή αποτροπή και θα αποδυναμώσει όπως είπε τον άξονα του κακού.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/10/23/to-israel-epibebaiose-ton-thanato-tou-khasem-saphientin-tou-epikratesterou-diadokhou-tou-khasan-nasrala-sten-egesia-tes-khezmpolakh/

Διαβάστε περισσότερα