Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.


Έστειλε τελεσίγραφο σε ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να φύγουν προς τον νότο εντός εικοσιτεσσάρων ωρών. Οι ισραηλινές αρχές ενημέρωσαν σχετικά τα Ηνωμένα Έθνη. Προσωπικό του οργανισμού βρίσκεται στην περιοχή και μετακινείται ήδη μετά το τελεσίγραφο νότια.

Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών χαρακτηρίζεται ως αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες. Ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, τονίζει ότι η διαταγή, αφορά τους πάντες ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ΟΗΕ και χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κυρίως σχολεία, κέντρα υγείας και κλινικές.

Ντροπή, χαρακτήρισε την αντίδραση του διεθνούς οργανισμού στην έκκληση του Ισραήλ για τους αμάχους ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

Περισσότεροι από τετρακόσιες είκοσι τρεις χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν ήδη τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, χωρίς ηλεκτρισμό και νερό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΑΙΜ/ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/13/to-israel-einai-etoimo-gia-khersaia-epikheirese-ste-lorida-tes-gazas-8921085/

Διαβάστε περισσότερα