Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το Ιράν κάλεσε το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην επίθεση του

Το Ιράν κάλεσε το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην επίθεση του

Το Ιράν κάλεσε το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην επίθεση του

Το Ιράν κάλεσε το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην επίθεση την οποία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρουσίασε ως δικαιολογημένη απάντηση στο πλήγμα που κατέστρεψε το προξενείο του στη Δαμασκό.


“Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν” ανακοίνωσε η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη, τρεις ώρες μετά την έναρξη της ιρανικής επιχείρησης.

Ωστόσο προειδοποίησε πως “αν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει νέο σφάλμα, η απάντηση του Ιράν θα είναι σημαντικά πιο σοβαρή”.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι εξαπέλυσαν περισσότερα από διακόσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς την κατεύθυνση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ισραηλινό έδαφος.

Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη τις προθέσεις τους, όμως πριν από την επίθεση δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο για πλήγματα στο ιρανικό έδαφος, στοχοθετώντας πιθανόν στρατιωτικές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Για προληπτικούς λόγους, το αεροδρόμιο της Τεχεράνης παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 10 και 30 ώρα Κύπρου, ενώ ορισμένες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να αναστείλουν τις πτήσεις τους ή να μην πραγματοποιούν πλέον υπερπτήσεις στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , ΑΠΕ

ΜΒ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2024 – 11:16

https://news.rik.cy/article/2024/4/14/to-iran-kalese-to-israel-na-men-antidrasei-stratiotika-sten-epithese-tou/

Διαβάστε περισσότερα