Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το ένα τρίτο των παιδιών σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική υποφέρουν...

Το ένα τρίτο των παιδιών σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική υποφέρουν από υποσιτισμό

Το ένα τρίτο των παιδιών σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική υποφέρουν από υποσιτισμό

Το ένα τρίτο των παιδιών στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική υποφέρουν από υποσιτισμό, τονίζει η Unicef, κρούοντας τον κώδωνα για την κρίση που επιδεινώνεται εν μέσω συγκρούσεων και φαινομένων κλιματικής αλλαγής.


Προσθέτει ότι η επιδείνωση της κρίσης του υποσιτισμού στην περιοχή οφείλεται στη φύση και στον τρόπο με τον οποίο τρέφονται τα παιδιά, στην έλλειψη πρόσβασης στις θρεπτικές τροφές, στο πόσιμο νερό, στην ιατρική περίθαλψη και σε άλλες βασικές υπηρεσίες, καθώς και στην αύξηση των φτηνών, ανθυγιεινών τροφίμων, πλούσιων σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος.

Σε αυτά, επισημαίνει, έρχεται να προστεθεί ένα περιβάλλον μόνιμων συγκρούσεων, πολιτικής αστάθειας, κλιματικών σοκ και αύξησης των τιμών των τροφίμων, που, μαζί, στερούν τα παιδιά από το δικαίωμά τους σε μια θρεπτική διατροφή και περιορίζουν την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους ευάλωτους πληθυσμούς.

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, μόνο πέρσι 733 εκ. άνθρωποι υπέφεραν από την πείνα, δηλαδή το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σχεδόν 2,3 δις άνθρωποι θεωρείται, επίσης, ότι βρίσκονται σε μέτρια ή σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, δηλαδή πρέπει να παραλείπουν ένα γεύμα περιστασιακά.

Επιπρόσθετα, περισσότερο από το εάν τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί να έχει υγιεινή διατροφή, εκ του οποίου το 72% είναι των πλέον φτωχών χωρών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΑΠΕ

ΕΥΑ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αυγούστου 2024 – 18:47

https://news.rik.cy/article/2024/8/19/to-ena-trito-ton-paidion-se-mese-anatole-kai-boreia-aphrike-upopheroun-apo-upositismo/

Διαβάστε περισσότερα