Home riknews.com.cy (Κύπρος) Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Στάρμερ στο Λονδίνο

Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Στάρμερ στο Λονδίνο

Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Στάρμερ στο Λονδίνο

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί, το απόγευμα, στο Λονδίνο, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχεσεων, το Κυπριακό και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στη Μέση Ανατολή.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:45, ώρα Κύπρου. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης “θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδιαίτερα ενόψει της κοινής συνάντησης με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στις 15 Οκτωβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Βρετανό Πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία προς την επίτευξη επανέναρξης διαπραγματεύσεων, και για τα απορρέοντα της συνάντησης που είχε με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, ενόψει της  συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2024 – 05:33

https://news.rik.cy/article/2024/10/14/to-apogeuma-e-sunantese-khristodoulide-starmer-sto-londino/

Διαβάστε περισσότερα