Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τμήμα Μετεωρολογίας – 3ο Δελτίο Καιρού 09/07/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 3ο Δελτίο Καιρού 09/07/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 3ο Δελτίο Καιρού 09/07/24

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αυξημένη χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στα παράλια και σε ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια, στα ανατολικά και στα δυτικά παράλια, στους 25 στα βόρεια παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, σταδιακά οι νεφώσεις κατά τόπους θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ σε καταιγίδα θα πέσει και χαλάζι. Τοπικά στα παράλια, θα εμφανίζονται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ αρχικά ενδέχεται να παρατηρείται και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ως βόρειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 38 στα βόρεια παράλια, στους 32 στα δυτικά παράλια, στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστούν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, όμως σταδιακά οι νεφώσεις τοπικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ την Πέμπτη θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, οπότε δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία, Ελάχιστη Θερμοκρασία, Σχετική Υγρασία

Λευκωσία: 41°C, 25°C, 26%

Λάρνακα: 35°C, 25°C, 55%

Λεμεσός: 34°C, 24°C, 60%

Πάφος: 32°C, 24°C, 75%

Αμμόχωστος: 33°C, 25°C, 65%

Τρόοδος: 30°C, 21°C, 42%

Κερύνεια: 39°C, 26°C, 42%

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουλίου 2024 – 16:17

https://news.rik.cy/article/2024/7/9/tmema-meteorologias-3o-deltio-kairou-090724/

Διαβάστε περισσότερα