Home riknews.com.cy (Κύπρος) Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/10/24

Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/10/24

Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/10/24

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Το απόγευμα, στις πλείστες περιοχές του νησιού ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο προοδευτικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο στα δυτικά μέχρι το απόγευμα, θα στραφούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2024 – 12:57

https://news.rik.cy/article/2024/10/18/tmema-meteorologias-2o-deltio-kairou-181024/

Διαβάστε περισσότερα